Hulp op maat nodig? Vraag een gratis offerte aan
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Waarom kiezen voor duurzame geschenken?

Waarom toch kiezen voor duurzame geschenken?

In deze blog gaan we dieper in op deze vraag. Het gebruik van nieuwe grondstoffen voor promotionele producten is slecht voor ons milieu. In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het ook tijd om na te denken over de zakelijke geschenken die we geven en ontvangen. We associëren misschien allemaal promo-gifts met wegwerp artikelen, toch? Maar het kan anders en bij Harogifts geloven we daar sterk in. We bekijken waarom het de moeite waard is om te investeren in je attenties die goed zijn voor zowel de ontvanger als het milieu. Omdat Harogifts jouw eco-gifts online aanbiedt, gaan we steeds op zoek naar nieuwigheden. Ons assortiment groeit steeds verder uit, kom dus zeker 'ns terug. Onze leverancier investeren ook vaker in duurzame decoratie. We stellen je met trots onze gevolgde duurzame merken voor.
Waarom zou je voor de jaarlijkse campagne kiezen voor milieuvriendelijke attenties, in plaats van de traditionele opties? Het geven van eco-vriendelijke gifts:
 1. Toont jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het laat zien dat je als bedrijf of organisatie geeft om de gevolgen die je hebt op de wereld om je heen. Door te kiezen voor cadeaus die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen of geproduceerd zijn met respect voor mens en milieu, draag je bij aan een betere toekomst voor iedereen.
 2. Wist je dat artikelen gecertificeerd volgens STANDARD 100 door OEKO-TEX® garanderen dat uw geschenken vervaardigd zijn met behulp van duurzame processen onder milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde arbeidsomstandigheden, vrij zijn van schadelijke chemicaliën of synthetische materialen.
 3. Creëert een positief imago voor je bedrijf. Het laat zien dat je betrokken bent bij milieukwesties en dat je bereid bent om stappen te zetten om verantwoordelijker te worden. Dit leidt tot meer waardering en respect van je klanten, partners en medewerkers. Uiteindelijk draagt dit bij aan het succes van je onderneming.
 4. Vaak hebben ze een langdurige invloed. In plaats van snel te vergeten of weg te gooien, laten deze attenties een blijvende indruk achter op je ontvangers. Eco-gifts worden vaak dagelijks intensief gebruikt. Ze herinneren de ontvangers en omstaanders meermaals aan jouw organisatie.
 5. Gooi je ecologische rietjes niet langer weg! Geef een trendy look aan jullie hippe drankje. Harogifts laat jouw rietjes produceren in individuele lengte, breedte, diameter en kleur. U heeft keuze uit:
  • Bamboe rietjes variëren in diameters
  • Herbruikbare siliconen zijn flexibel en verkrijgbaar in glimmende kleuren
  • Wegwerp kraftpapier
  • Roestvrijstalen rietjes met siliconen drinktuitjes
  • Borosilicaat glazen strootjes
 6. Goed voor het milieu. Door te kiezen voor souvenirs die zijn gemaakt van gerecycleerde materialen, biologisch afbreekbaar zijn of geproduceerd zijn met minimale gevolgen voor het milieu, verminder je de hoeveelheid afval en de uitstoot van schadelijke stoffen. Dit alles draagt bij aan het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties.
Het kiezen voor milieuvriendelijke geschenken is niet alleen goed voor ons milieu, maar ook voor je organisatie. Investeren in duurzaamheid doen we samen.
We geven graag een voorbeeld hoe bekende merken evolueren. Eén van de populairste gadgets, schrijfgerief:
 • Iedereen kent de iconische schrijfwaren van BIC. Kies je de volgende reclame campagne voor hun ECOlutions? Tot 92% gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Made in Spain.
 • Senator® is een klimaatneutraal bedrijf. Senator™ heeft balpennen gemaakt van 95% R-ABS gerecycleerd materiaal. Alle kwalitatieve balpennen worden 100% geproduceerd in Duitsland, middels groene stroom.
 • Toppoint stylo's van gerecycleerd ABS. Deze pennen zijn een prachtige oplossing voor de gewone wegwerppen.
 • Deze balpennen van Marksman zijn gemaakt van plastic afval uit de oceaan. Verzameld in de kustgebieden en gerecycleerd tot een nieuw product. Door voor dit type pen te kiezen, promoot je het concept van recycling. Jouw personeel, klanten en bedrijven worden aangemoedigd om groenere keuzes te maken, in hun dagelijks leven.
 • Waar bio-composteerbaarheid met design in aanraking komt, worden uitzonderlijke modellen gemaakt. Deze balpennen van Stilolinea® zijn gemaakt van 75% PLA kunststof. Geproduceerd in Europa.
Op zoek naar zero waste gifts die passen bij jou? Bekijk ons ruim online assortiment!

 

Wat zijn nu eigenlijk eco-vriendelijke ♻️ geschenken?

Groene attenties zijn ontworpen, geproduceerd en verpakt met minimale negatieve impact op het milieu en onze samenleving. Ze bevorderen langdurig gebruik, verminderen verspilling en ondersteunen ethische productiepraktijken. Duurzame geschenken variëren van producten gemaakt van milieuvriendelijke materialen tot ervaringen die weinig tot geen fysieke middelen vereisen.
Koop je graag Belgisch? Hier een zeer geliefd eigen merk: Kambukka® drinkwaren. Want geen extra luchttransporten zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk. Vergeet geen kijkje te nemen bij ons trefwoord 'Made in Europe.
Enkele kenmerken van ecologisch verantwoorde gifts:
 1. Eco-vriendelijk: ze maken gebruik van materialen die biologisch afbreekbaar, gerecycleerd of hernieuwbaar zijn. Deze materialen minimaliseren de ecologische voetafdruk en dragen bij aan een gezonder omgeving.
 2. Ontdek alternatieven van MADE out of. Samenwerken met lokale makers. Sociaal ondernemen is één van hun belangrijkste kernwaarden. Door lokaal te werken, beperken ze hier ook de CO2-uitstoot aanzienlijk. Jarenlang plezier en behoud van de waarde en grondstoffen die ze bevatten.
 3. Worden ethisch geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden en ondersteunen vaak lokale ambachten. Dit zorgt ervoor dat werknemers eerlijk worden betaald en in veilige omstandigheden werken.
 4. Onze prachtige collectie hoogwaardige hamamdoeken van Oxious. In de textielsector waar problemen als kinderarbeid, genderongelijkheid en aantasting van het milieu aan de orde van de dag zijn, onderscheidt Oxious zich als de kern van hun merk. Als klein Nederlands bedrijf zetten ze zich in voor het maken van producten die prioriteit geven aan het welzijn van zowel mensen als de planeet. Iedere Oxious-doek is met zorg gemaakt en bevat ten minste 50% gerecycleerde, hergebruikte materialen, waaronder gerecycleerd katoen met GRS-certificering. Hierdoor bespaart één handdoek maar liefst 1.150 - 18.000 liter water in vergelijking met traditionele badstof handdoeken en niet-gerecycleerde hamamdoeken. Oxious doeken worden handgemaakt met liefde door vrouwen in een klein dorpje in Turkije. Deze lokale productie versterkt de positie van deze vrouwen in de gemeenschap en maakt hen economisch sterker. Zij werken daar in een sociale context, met ruimte voor groei en ontwikkeling.
 5. Bewuste cadeaus bevorderen hergebruik en verminderen de behoefte aan wegwerpitems, wat bijdraagt aan minder afval.
 6. Neem nu ons merk Wellmark. De geurkaarsen zijn gemaakt van koolzaad-was of 100% sojawas en verbrandt volledig waarna de pot herbruikbaar is. De lege dispensers worden gemakkelijk bijgevuld. Handgemaakt in Nederland. Laat je betoveren door heerlijke bamboe geur, donkere ambergeur, rozen, lavendel of kamille.
 7. Ze hebben een lage ecologische voetafdruk gedurende hun levenscyclus, van productie tot einde levensduur. Dit betekent minder vervuiling en energieverbruik.
 8. Dierlijke producten produceren heeft een grote ecologische voetafdruk, door meer ontbossing, watervervuiling en klimaatverandering. Vegan gifts dragen bij aan minder dierenleed, dierenmishandeling of dieren doden. Succes verzekerd bij jong en oud. Je vegan gifts worden zeker gewaardeerd.
 9. Ontworpen om lang mee te gaan, in tegenstelling tot wegwerpartikelen. Dit zorgt voor minder vervanging en dus minder afval.
 10. De circulaire on-the-go drinkwaren van het merk Circular&Co uit het Verenigd Koninkrijk zijn gemaakt van gerecycleerde ‘single use’ koffiebekers en/of oude PET-waterflessen. Draag bij aan een oplossing voor het wereldwijde afvalprobleem. Voorkom dat het afval onze oceanen schaadt en de planeet vervuilt. Geef éénmalig gebruik een tweede kans.
Enkele van onze gevolgde merken worden niet alleen bewuster in wat ze leveren, maar denken ook een stap verder. Ze doneren 2% van de opbrengst aan water.org. Deze wereldwijde non-profit organisatie streeft ernaar om water en sanitaire voorzieningen betaalbaar en toegankelijk te maken voor mensen in nood. Doe je mee?
 1. IMPACT Aware-gifts verminderen het waterverbruik. Bedrukte gifts die een eind maken aan greenwashing. Ontdek ons ruim online aanbod aan diverse IMPACT geschenken.
 2. Ontdek onze Avira waterfles collectie. Re-usables gemaakt van 100% gerecycleerde materialen die gecertificeerd zijn door externe betrouwbare partijen. R-PET en gerecycleerd roestvrij staal. Duurzaam inpakken van deze drinkflessen, betekent herbruikbare verpakking. Vorm ze om tot een unieke telefoonstandaard of te gebruiken als basis voor plantjes op je bureautafel. Gemaakt van FSC®-gecertificeerde kraft.
 3. Plastic vernietigt het leven in onze oceanen als nooit tevoren. De SeaTowel is gemaakt met SEAQUAL® garens. Deze draad bevat plastic uit de zee. Door dit R-PET garen te combineren met gerecycleerd katoen maken ontstaan prachtige 100% gerecycleerde handdoeken. Het SEAQUAL INITIATIEF werkt samen met NGO’s, vissers en de lokale gemeenschap om onze oceanen te ontdoen van zwerfafval. Er wordt 5% van de opbrengst gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation.

 

Waarom kiezen voor groene cadeaus?

 1. Een van de belangrijkste redenen om voor groene geschenken te kiezen, is de positieve effect op het milieu. Traditionele cadeaus dragen bij aan afval, vervuiling en overmatige consumptie. Zero waste gifts verminderen dit door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen en productieprocessen.
 2. k'arst is een jong merk, opgericht in 2017. Als gecertificeerd B-Corp voldoet aan het hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoording. Zin in 100% boomvrije notitieboekjes als jouw volgend attentie te geven?
 3. Join The Pipe plaatst openbare watertappunten over de gehele wereld met als achterliggende gedachte dat ieder mens recht heeft op 1,5 liter drinkwater, per dag. Deze herbruikbare kwaliteitswaterflessen zijn gemaakt in Nederland. Breng ook ‘een stukje van de langste waterleiding ter wereld’ naar iedereen die zonder zit. Kies vandaag voor dit prachtig initiatief.
 4. 100% recycleerbare circulaire cadeaus staan voor iets heel anders. Ons merk Circulware heeft prima alternatieven voor de wegwerpkoffiebekers of de ideale on-the-go bekers. Verkrijgbaar in diverse formaten. Deze mooie bekers zijn licht in gewicht, gemakkelijk te reinigen en stapelbaar, dus ruimtebesparend. BPA-vrij en Food Approved. Dutch Design. Iemand een warme koffie, of een verfrissend drankje?
 5. Veel producten zijn sociaal verantwoord. Ze worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Dit betekent dat werknemers eerlijk worden betaald en in veilige omstandigheden werken. Door ethische producten te kopen, ondersteun je bedrijven die zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid.
 6. Het aanbod van drinkbekers van Klean Kanteen staan voor het bannen van wegwerpplastic en plasticvervuiling. Dit merk is B CORP-gecertificeerd, klimaat neutraal en doneert aan milieu-non-profitorganisaties. Maak een bewuste keuze.
 7. Met iedere verkochte herbruikbare drinkfles van Ocean Bottle wordt de inzameling van 1.000 oceaan gebonden plastic flessen gefinancierd in gewicht voordat ze het water bereiken. De bekroonde Ocean Bottle helpt kustgemeenschappen te ondersteunen. De verzamelaars ruilen hun plastic voor geld. Ze krijgen toegang tot sociale middelen zoals gezondheidszorg, onderwijs, mentale gezondheidsondersteuning en financiële zekerheid. Wat een mooi stap vooruit, voor het groeiende plastic dat in onze oceanen terechtkomt.
 8. Het Fairtrade logo geeft al jarenlang aan dat eerlijke handel centraal staat. Denken jullie nu spontaan aan die lekkere chocolade? Wij ook, maar bij Harogifts heeft u een groot aanbod aan andere Fairtrade producten. Zoals draagtassen, toilettassen en andere textiel van Fairtrade katoen. Het is gegarandeerd dat de boeren in de landbouwgebieden onder goede arbeidsomstandigheden werken en met behoud van de omringende natuur kunnen deze boeren hun gewassen verbouwen.
 9. Handgemaakte cadeaus zijn vaak uniek, wat ze extra speciaal maakt. Ga voor die extra betekenis. Ze tonen dat je zorg en aandacht hebt besteed aan het kiezen van dit cadeau dat niet alleen waarde heeft voor de ontvanger, maar ook voor de planeet.
  We geven je heel graag een sfeervol voorbeeld. De Coconut kaarsen van ons merk 'We Love The Planet'. Iedere kaars is een origineel exemplaar:
  • De kokosnootschillen die gebruikt worden zijn een afvalproduct van voornamelijk de voedselindustrie in Thailand.
  • Gemaakt van 100% sojawas, bevat geen chemicaliën en bovendien biologisch afbreekbaar
   Om er zeker van te zijn dat er niet wordt bijgedragen aan grootschalige ontbossing, komt de sojawas uit de Verenigde Staten van een biologische en verantwoorde sojaplantage.
  • De aansteeklont is gemaakt van ongebleekt katoen
  • Verpakking bestaat uit een gerecycleerde kraft doos
 10. Promotionele kleding van ons gevolgde merk Elevate-NXT. Investeer in je duurzame mode en koop online textiel voor man/vrouw dat GOTS-gecertificeerd is.

 

Voorbeelden van je enorme keuze aan bewuste cadeaus bij Harogifts

Natuurlijke materialen worden plantaardige producten

 1. Kurk is 100% volledig composteerbaar en recycleerbaar. Het is een uitstekende isolator, flexibel en regenereert zich rond de stam van de bomen. Kurk is waterafstotend, antistatisch en veerkrachtig.
 2. Vilt wordt gemaakt door vezels samen te persen en te binden met warmte, vocht en druk. Het is voornamelijk gemaakt van wol. Vilt is veelzijdig.
 3. Groeipapier, ook wel zaadpapier genoemd, is een papiervel dat allerlei zaden bevat. Het wordt gemaakt van gerecycleerd papierpulp en een mix met zaden van planten, bloemen of kruiden. Na gebruik kan het papier geplant worden, waarna de zaden ontkiemen en uitgroeien tot prachtige planten.
 4. Hennep is een van de oudste en meest eco-vriendelijke textielmaterialen. Het wordt gemaakt van sterke vezels van de snelgroeiende cannabisplant, die zonder pesticiden of kunstmest groeit.
 5. Tarwestrovezel, een afvalproduct van de tarweoogst, wordt gecombineerd met plastic om het gebruik van ABS-kunststof te verminderen. Dit materiaal vermindert de uitstoot van vervuilende stoffen en maakt gebruik van natuurlijke grondstoffen.
 6. Graspapier wordt geproduceerd met gras als een van de belangrijkste grondstoffen in plaats van houtpulp. Dit type papier vermindert de afhankelijkheid van houtkap, verlaagt de CO2-uitstoot en het energieverbruik tijdens de productie. Recycleerbaar.
 7. Biologisch katoen wordt geteeld zonder het gebruik van insecticiden, pesticiden, herbiciden, kunstmest of andere synthetische bestrijdingsmiddelen. Het is minder belastend voor mens, dier en milieu.
 8. In onze ruime collectie aan textiel van Fruit of the Loom® vindt u T-shirts of polo's. Gemaakt van 100% katoen. Voor kinderen, dames en heren.
 9. Bamboe is een snelgroeiend gewas dat weinig water en geen pesticiden nodig heeft. Het wordt gebruikt voor een breed scala aan producten, van tandenborstels tot servies.
 10. De bamboe die gebruik wordt in de items van Seasons, is afkomstig en geproduceerd volgens duurzame normen.
 11. Enkele functionele items van Walter zijn gemaakt van bamboe. Walter staat voor krachtige ontwerpen van Nederlandse designers.
 12. Houten artikelen, zoals typische houten vouwmeters van het merk Stabila®.
  Houten jetons zijn gemaakt van een bio plastic, deels gebaseerd op aardappelschillen. Het zetmeel wordt uit aardappelschillen gehaald, afkomstig uit de aardappelverwerkende industrie.
 13. Waboba staat voor Water Bouncing Ball. Naast de wereldwijd bekende water stuiterballen, hebben ze ook strand- en outdoor sportartikelen gemaakt van planten. Een combinatie van jute, natuurrubber en hout. Rugby ballen of voetballen! Waboba doneert een deel van de winst aan organisaties die zich inzetten voor de bescherming en het behoud van het milieu.
 14. Schrijfmappen of documentenmappen van fijn gebonden leder in A4-formaat.
 15. 17 modellen van verschillende wijnkistjes van FSC-gecertificeerd hout krijgen een tweede leven. Rackpack laat deze wijnkisten transformeren tot opvallend leuke, bijzondere cadeaus voor alle wijnliefhebbers. Bedacht door Nederlandse ontwerpers met een passie voor het milieu, wijn en een goed design. De wijnkisten worden geleverd exclusief de wijnfles.
 16. Planten en zaden blijven groeien. Ze bevorderen groenere leefruimtes en dragen zelfs bij aan voedselvoorziening, als je kruiden of groenten kiest.
 17. Speciaal, trendy en met een extra symbolische waarde? Onze hartjesplantjes zijn een dankbaar cadeau voor jouw dierbare relaties. Verkrijgbaar het hele jaar door.
 18. Geef een boom terug aan de aarde! Wist je dat de pijnbomen één van de meest voorkomende bomen in de wereld zijn? Sterke boom, hij groeit goed in verschillende klimaten. Growtree™ collectie bevat enkele pijnboomzaden (pinus nigra), klaar om te planten. Gebruik deze pijnboomzaden en geef zo naast je cadeau ook nieuw leven aan onze planeet. Heb geduld... jouw pijnboom groeit ±30 cm per jaar.
 19. Sproutworld potloden met een groene boodschap. Deze composteerbaar producten zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. Aan het uiteinde van ieder potlood is een capsule bevestigd, waarin enkele zaadjes zitten. Na veelvuldig gebruik, plant je dit potlood met de capsule in de aarde. Zo'n 2-3 weken laten ontkiemen de zaadjes en groeien ze uit tot mooie bloemen of geurige kruiden. De naam van de plant staat standaard in het potlood gegraveerd. Benieuwd naar al je keuzes?
 20. Treemore dat zijn brievenbusbomen. Deze leuke verrassing schenkt een langdurig resultaat. Zie je gift groeien en bloeien. Maak samen de wereld veerkrachtiger en investeer ook in natuurherstel. Wist je dat bomen een heel positief effect hebben op het beperken van klimaatverandering? Bomen verbeteren onze luchtkwaliteit in onze steden, zijn van grote economische waarde en ze hebben een sleutelrol in het behoud van de biodiversiteit op onze aarde.
 21. Onder onze 'gifts that give back to nature' horen ook onze gifts van het merk Animal. Zoals de naam al aangeeft, staat dit voor gifts voor de vogels in onze stad. Zoals vogelhuisjes of vetbollen. Neem ook een kijkje bij de houders van Singing Friend, om in de tuin of de pergola op te hangen. Scoren bij jouw doelgroep die dierenliefhebbers zijn? Gemakkelijk met gifts gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. Geproduceerd in Nederland.
 22. Organische huidverzorging met de zepen van Ach.Brito® gemaakt op basis van plantaardige ingrediënten. Traditioneel geproduceerd in Portugal en geschikt voor alle huidtypes. Naargelang de collectie, wordt deze verrijkt met kokosolie, olijfolie of groene klei. Keuze uit zuiverende zeep, verfrissende zeep, hydraterende zeep of exfoliërende zeep. Ook voor heren, deze zeepjes houden de huid schoon, zacht en gehydrateerd. Het kleine zeepformaat is ideaal om mee te nemen in je sporttas of voor op reis.
 23. De geurkaarsen van Wooosh, wie kent ze niet? Gemaakt van eco-vriendelijke sojawas met een toevoeging van 5% aromatische geurolie. De decoratieve Wooosh geurkaars en worden gegoten in een mooi gepolijst glas, met een bamboe of kurken deksel. Deze kaarsen verspreidt een buitengewone geur en brengen jou en je doelgroep in de juiste sferen. Zodra de lont aangestoken wordt en de was smelt, ruik je die krachtige geur.
 24. Deze wijnkoelers van het merk KYWIE™ zijn handgemaakt van 100% schapenvacht van Texelse schapen. De fijne wollen binnenzijde is een bio-isolatie en houdt koude lucht vast in de koeler. Bovendien is het materiaal vuilafstotend. Omdat de koelers van echt schapenvacht zijn, zullen er lichte variaties zijn in kleur, textuur en markeringen voorkomen. Dit draagt bij aan de schoonheid en het individuele karakter van iedere geschonken koeler.

Gerecyclede materialen

 1. R-PET producten worden gemaakt van gerecycleerde kunststof flessen. Het recyclingproces omvat het sorteren, versnipperen en smelten van plastic tot garen of granulaat. Vervolgens wordt dit gebruikt om nieuwe producten te maken.
 2. Bio PLA geschenken, gemaakt van hernieuwbare plantaardige materialen, is een bijzonder keuzemogelijkheid voor traditionele kunststoffen.
 3. Gerecycleerd leder wordt gemaakt van snijafval van de leerproductie, dat wordt verzameld, vermalen en opnieuw gebonden met natuurlijke bindmiddelen.
 4. Gerecycleerd karton wordt gemaakt door oud karton te verzamelen, versnipperen en verwerken tot nieuwe kartonplaten. Dit proces vermindert afval en bespaart grondstoffen.
 5. Gerecycleerd katoen wordt gemaakt van textielafval uit de textielindustrie en weggegooid textiel van consumenten. De vezels worden gesponnen tot nieuwe garens voor sterke stoffen.
 6. Zachte Walra handdoeken zijn gemaakt van 70% gerecycleerd katoen. Deze uitgebreide collectie met prachtige, zijdezachte luxe handdoeken kan je ook aanvullen met washandjes, gastendoekjes en badlakens. Dit merk is OEKO-tex® keurmerk gecertificeerd en Global Recycle Standard (GRS) norm.
 7. 100% circulaire sokken van het Nederlandse merk Vodde. Deze sokken zullen de wereld niet veranderen, het zijn de mensen die ze dragen die dat doen! Verkrijgbaar in de maten M (36-40) en L (41-46). Gemaakt van gerecycleerd katoen garen (ingezamelde lappen stof) en gerecycleerd polyester (die voortkomen uit PET-flessen). Loopt iedereen voortaan met jouw ingebreid, customised design?
 8. Het Zweedse Kosta Linnewäfveri staat voor goede kwaliteit met een lange levensduur. Gemaakt van 70% gerecycleerd katoen.
 9. Gerecycleerd glas. Glas kan oneindig gerecycled worden zonder verlies van kwaliteit. Het recyclen van glas vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen en energieverbruik.
 10. Lege flessen worden door het Nederlandse Rebottled getransformeerd tot mooi glaswerk, zonder gebruik van grondstoffen en zonder afval. Bij dit upcycling-proces worden ook geen vervuilende glasovens gebruikt. Bij deze fabrikant helpen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo aan betekenisvol werk. Dit juichen wij alleen maar toe.
 11. Gerecycleerd aluminium. Aluminium kan eindeloos gerecycleerd worden, zonder zijn oorspronkelijke eigenschappen te verliezen. Gerecycled aluminium is een materiaal dat helpt de ecologische voetafdruk te verkleinen.
 12. Gerecycled roestvrij staal is sterk. Het draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk door minder nieuwe grondstoffen te gebruiken en minder energie te verbruiken.
 13. Gerecycleerd ABS wordt gemaakt door gebruikte ABS-kunststofproducten te verzamelen en te verwerken tot nieuwe producten, wat bijdraagt aan een circulaire economie.
 14. Laptoptassen van het merk Thule®, model draagtas of rugzak, worden geproduceerd met 100% GRS-gecertificeerd gerecycleerd polyester materiaal.
 15. De oceaan redden, één tas tegelijk! We hebben duffel bags, laptoptassen, laptoprugzakken of koeltassen. Allemaal gemaakt van gerecycleerd oceaanplastic.
 16. Originele muismatten of onderzetters voor je collega's van het merk Brite Mat®. Deze nuttige gifts worden gegoten van 99,5% gerecycleerde materialen, waarvan 40% gerecycleerde autobanden.
 17. 'No excuse for single-use, go fot reuse'. Het Nederlands Retulp vond de perfecte oplossing voor single use plastics. Coolbags worden 90% van gerecycleerde koelkasten gemaakt, de koel lining en rits zijn nieuw.
 18. Visnet jetons zijn gemaakt van oude visnetten. Deze worden gerecycleerd, daar hebben ze hun mooie groene kleur aan te danken.
  Bedrukte of gegraveerde roze jetons zijn gemaakt van gebruikte kauwgommen. Eco muntjes zijn een ideaal betaalmiddel tijdens jouw evenement, festival, beurs, concert of sportwedstrijd.

Attenties voor je doelgroep gemaakt van ... afvalmateriaal

 1. Suikerriet is een snelgroeiend gewas dat goed bestand is tegen ziekten en droogte. Het afval na de oogst wordt gebruikt om milieuvriendelijke producten te maken.
 2. Wie kent ze niet? Drinkflessen gemaakt van suikerriet. De Tacx bidons of de Eco Bottle drinkflessen. BE O waterflessen zijn door hun bijzonder opvallende design gebaseerd op de suikerriet-plant, een absolute eyecatcher. Gemaakt van 94% BIO HDPE uit Braziliaans suikerriet en uitermate milieu- en klimaatvriendelijk. De fles bestaat uit meerdere delen en heeft een handige, lekvrije schroefdop en is gemakkelijk overal mee te nemen. De delen zijn afzonderlijk te gebruiken als drinkbeker. Geur- en smaakvrij. Ontworpen en gemaakt in Nederland, in elkaar gezet in een sociale werkplaats en volledig recycleerbaar.
 3. Lichtgewicht mokken van het Zweedse merk Orthex zijn gemaakt van bio-based kunststof afkomstig van suikerriet. Ideaal voor buitengebruik, zoals op de camping of tijdens een picknick. 80% lagere CO2 voetafdruk dan een vergelijkbaar product van conventioneel kunststof. De mokken zijn vaatwasser- en magnetronbestendig, BPA-vrij en Food Safe. Temperatuurbestendig tot plus 100°C en min 40°C.
 4. Appelleder wordt gemaakt van afval van de appelproductie, zoals schil en pulp, vermengd met PU, polyester en katoen.
 5. Koffieafval kan worden omgezet in nieuwe grondstoffen door het te mengen met cellulose en andere ingrediënten.
 6. Zeepjes of scrubs van Unwaste met als ingrediënten gerecycleerd koffiedik of sinaasappelschillen. Geef de reinigende kracht en de kleur van deze aangename geuren van koffie of citrusvruchten aan je doelgroep. Vegan en dierproefvrij. Made in Holland.
 7. Wie het over koffieafval heeft, krijgt misschien trek in een goede koffie? De missie van het Deense Bodum® is puur en simpel. Ze streven naar een hoge kwaliteit koffie- en thee-oplossingen voor iedereen. Verantwoordelijkheid voor ons milieu, respect voor het welzijn van hun personeel, onze woongebieden en onze planeet.
 8. Melkverpakkingen, bestaande uit karton, kunststof en aluminium, uitstekend te recycleren tot nieuwe materialen.
 9. Steenpapier wordt gemaakt van 80% steenafval en een beetje hars (HDPE) om de steen te binden. Het papier is scheur- en waterbestendig. Notitieboekjes van steenpapier vermijden papierverspilling en ontbossing.
 10. De papierindustrie staat op nummer 3 van grootste aanjagers van de massale ontbossing. Moyu maakt notitieboekjes van uitwisbaar steenpapier. Tot wel 500 keer te overschrijven. Hierdoor voorkom je de productie van maar liefst 4,5 kilo pulp papier. Bovendien herstelt Moyu de natuur door één boom te planten per verkocht MOYU notitieboek.
 11. 'Werken aan een wereld zonder textielafval' daar doen ze bij het Nederlandse merk Wolkat alles aan. Gemaakt van oude, afgedankte kleding uit Nederland die consumenten hebben ingeleverd. Bij Wolkat beheersen ze het hele proces, van verzameling, sortering, recycling, spinnen en weven, alles onder één dak. Gedurende het gehele textielrecyclingproces worden geen water, verf of chemicaliën gebruikt. Wolkat versnippert en vervezelt het textiel tot pure vezels, die vervolgens naar hun eigen spinnerij worden gestuurd. In de spinnerij in Marokko worden garens in verschillende diktes en kwaliteiten gesponnen. Hiervan worden hun producten gemaakt, bestaande uit gerecycleerd textiel van consumenten en een ander deel gerecycleerd PET.
Door te kiezen voor attenties die milieuvriendelijk zijn, selecteer je bewuster online naar onze ethische producten, gemaakt in Europa of schenk je dit jaar liever herbruikbare items, dan help je de wereld een stukje groener en eerlijker te maken.
Ben je klaar om een verschil te maken met je groene souvenirs? Bezoek onze energiezuinige apparaten onder zonne-energie gadgets op onze website.
Maak niet alleen je ontvangers blij, maar bescherm ook de planeet.
Samen gaan we voor een groene levensstijl en creëren zo een rechtvaardigere wereld.
Contacteer vrijblijvend ons team barst van ideeën, we helpen je graag verder!