Het is 1975 wanneer Diamant Sabatier, een bij aanvang bescheiden afsplitsing van het Franse messenbolwerk Sabatier uit Thiers, het levenslicht ziet.
Het belangrijkste doel is het veroveren van de professionele messenmarkt. Vanaf het allereerste begin specifiek op horeca en onderwijs gericht.
Op spectaculaire wijze bemachtigen ze een positie als koploper in de professionele messenbranche. Door de ontwikkeling van een veilige verpakking, wordt het mogelijk de vlijmscherpe messen direct in de schappen van de groothandels te leggen.
Het label ‘Sabatier’, dat vaak te pas en te onpas wordt gebruikt in de messenindustrie, is tegenwoordig meer een productkenmerk dan een merknaam.
"Diamant Sabatier biedt garantie op kwaliteit. Die garantie is levenslang, als blijk van vertrouwen in hun eigen merk."
Echte Diamant Sabatier messen dragen met recht:
Deze uiterlijke kenmerken staan garant voor het beste van het beste.
Niet meer uit de professionele keuken weg te denken, zijn de series:
De kwaliteit die deze messen bieden wordt beschikbaar voor meerdere keukens dan enkel de professionele. Iedereen raakt er zo mee vertrouwd, ook via samenwerkingen met echte TV-koks.
Naast de klassieke, tijdloze uitstraling, is er plaats voor een stukje vernieuwing en innovatie. Dat bewijzen lanceringen van hippe messenseries:
Uitbreiding met overig keukengerei, zoals: