Hulp op maat nodig? Vraag een gratis offerte aan
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Hoe werken automatische paraplu's?

Automatische paraplu's zijn handige accessoires die ons beschermen tegen regen en slecht weer. Maar hoe werken deze slimme paraplu's eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op het drukknopmechanisme voor eenvoudige opening achter automatische paraplu's. Hoe ze ons helpen droog te blijven tijdens regenachtige dagen. Met één druk op de knop.
 1. Het eerste wat opvalt aan een automatische paraplu is hoe snel en moeiteloos hij opent. Dit komt door het veermechanisme dat zich in het handvat bevindt. Wanneer je op de knop drukt, wordt de veer geactiveerd en wordt de paraplu automatisch geopend. Deze knop op het handvat is vaak gemarkeerd als "open" of met een paraplu-symbool. De baleinen (armen van de paraplu) klappen uit en strekken het doek, waardoor de paraplu volledig opent. Binnen enkele seconden ben je beschermd tegen de regen.
 2. Het sluiten van een automatische paraplu is net zo eenvoudig als het openen ervan. Eenmaal geopend, hoef je alleen maar de uiteinden van de baleinen naar elkaar toe te duwen totdat de paraplu volledig is ingeklapt.
  Sommige automatische paraplu's hebben ook een knop waarmee je de paraplu automatisch sluit. Het proces wordt zo nog gemakkelijker.
 3. Veel automatische paraplu's zijn ook ontworpen met windbestendigheid in gedachten. Dit wordt bereikt door het gebruik van sterke en flexibele baleinen die buigen en meebewegen met de wind, in plaats van te breken bij harde windstoten.
  Sommige modellen hebben zelfs een dubbel ventilerend systeem dat de luchtstroom reguleert en voorkomt dat de paraplu binnenstebuiten klapt.
 4. Naast het mechanisme is ook het materiaal waarvan de paraplu is gemaakt van belang. Automatische paraplu's zijn vaak gemaakt van waterdichte stoffen, zoals polyester of nylon. Ze zorgen ervoor dat je droog blijft, zelfs tijdens zware regenbuien. Het frame van de paraplu is meestal gemaakt van roestbestendig materiaal, zoals aluminium of fiberglas. Dit zorgt voor duurzaamheid en langdurig gebruik van je geschenken.
  Impact-paraplu's zijn gemaakt van R-PET-pongee met AWARE™-tracer. Bespaart water bij de productie en gebruikt gerecycleerde stoffen.
  Geef je automatische paraplu in een originele kleurenpatroon. Ook verkrijgbaar in regenboog.
 5. Het handvat van een automatische paraplu is vaak ergonomisch ontworpen voor een comfortabele grip, zelfs tijdens langdurig gebruik. Soms hebben modellen zelfs een antislip coating of een zachte grip om vermoeidheid van de handen te voorkomen. Er zijn ook paraplu's met een ergonomisch gebogen handvat, gemakkelijker vast te houden, zelfs bij harde wind.

 

Het regent buiten!

Laat iedereen vanaf nu gerust winterse buien trotseren:
 • Jouw doelgroep gaat vaak op stap? Jong en oud vertrekken met veel plezier, ongeacht het voorspelde weer
 • Maken je zakelijke partners graag een uitstap naar het golfterrein?
 • Jullie familie houdt van rustgevende herfstwandelingen in de bossen vlakbij?
 • Heerlijk in de natuur genieten, alleen of met je gezin? Grote formaten zijn online verkrijgbaar
 • Doen jullie klanten het liefst lokale boodschappen, dus ook wanneer het regent?
 • Bereid je graag de medewerkers voor op de herfst? Met een paraplu met opdruk staat jouw logo nog jaren zichtbaar in het straatbeeld
 • Zijn je collega's vaak onderweg? Omkeerbare paraplu's zijn ideaal tijdens het in- en uitstappen van de auto.
Geen nood! Naast diverse unieke paraplu’s, heeft Harogifts ook beschermende accessoires in ons online assortiment!
 • Poncho's zijn populair bij festival die soms in het water vallen
 • Regenjassen passen iedereen. Jouw bedrijfsnaam wordt maximaal bedrukt
Vergeet niet... 'Na regen komt zonneschijn'.

 

Gebruiksgemak en bescherming in één

Paraplu's zijn onmisbare accessoires voor comfort tijdens regenachtige dagen. Ze bieden:
 • Beschutting tegen regen en slecht weer
 • Bedienbaar dankzij hun veersysteem onder spanning maakt snelle en efficiënte opening mogelijk
 • Klein formaat
Ben je op zoek naar een hoogwaardige paraplu? Neem vrijblijvend contact op met ons verkoop team.