Hulp op maat nodig? Vraag een gratis offerte aan
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Duurzaamheidscertificeringen

Deze blog geeft je meer inzicht in verschillende ♻️ certificeringen die je overal op onze website tegenkomt: FSC, GRS, RCS of GOTS. Let op deze logo's op onze productpagina's voor deze gecertificeerde producten. Je vindt ze vast wel: op de afbeeldingen of in de omschrijvende tekst onderaan. Veel van onze grote leveranciers zijn reeds gecertificeerd.

 

FSC® - Forest Stewardship Council

FSC® logo
FSC® staat voor een vrijwillige certificering die aantoont dat het hout en de bamboe die voor onze producten gebruikt worden, afkomstig zijn van duurzaam en verantwoord bosbeheer. Bossen worden gecontroleerd en gecertificeerd door een onafhankelijke partij. Producten uit deze bossen worden verkocht als 'FSC®-gecertificeerd'. Elke keten in de toeleveringsketen van deze producten moet gecertificeerd zijn. Zo weten we zeker dat de producten daadwerkelijk afkomstig zijn uit duurzaam bosbeheer.
Door te kiezen voor FSC-gecertificeerde producten ondersteun je het behoud van bossen en het levensonderhoud van lokale gemeenschappen die daarvan afhankelijk zijn.
Bij Harogifts heeft u een ruime online keuze:
 1. Trefwoorden
 2. Geschenkverpakkingen
 3. Merken

 

GRS - Global Recycled Standard

GRS
Producten die gecertificeerd zijn volgens de GRS bevatten gerecycleerd materiaal dat (onafhankelijk) is geverifieerd in elk stadium van de toeleveringsketen. Dit wil zeggen: van de bron tot het eindproduct. Daarnaast voldoen gecertificeerde organisaties aan sociale-, milieu- en chemische eisen. De aankoop van Global Recycled Standard gecertificeerde producten toont de vraag naar gerecycleerd materiaal en de beste verwerkingspraktijken in de toeleveringsketen aan.
Samen met onze leveranciers breiden we ons aanbod steeds verder uit, hier enkele ideeën:

 

RCS - Recycled Claim Standard

RCS logo
Producten die gecertificeerd zijn volgens de RCS bevatten gerecycleerd materiaal dat (onafhankelijk) gecontroleerd is in elk stadium van de toeleveringsketen. Van de bron tot het eindproduct. De aankoop van producten die gecertificeerd zijn volgens de Recycled Claim Standard toont de vraag naar gerecycleerd materiaal aan.
 • Producten die gecertificeerd zijn volgens de Recycled Claim Standard 100 (RCS 100) bevatten minstens 95% gecertificeerd gerecycled materiaal
 • Producten die gecertificeerd zijn volgens de Recycled Claim Standard Blended (RCS Blended) bevatten 5-94% gecertificeerd gerecycled materiaal

 

GOTS - Global Organic Textile Standard

GOTS logo
Gecertificeerd volgens de GOTS. Deze standaard is internationaal en vrijwillig. Stelt eisen aan de certificering door derden van biologisch geteeld materiaal, Chain of Custody, sociale- en milieu praktijken en chemische beperkingen. Het is een internationaal erkende certificeringsstandaard voor textiel, kleding en vezels gemaakt van biologisch geproduceerde natuurlijke vezels. Producten die voldoen aan de GOTS-standaard worden erkend als biologisch en duurzaam geproduceerd.
Wanneer een artikel GOTS-gecertificeerd is, moet de inkt die gebruikt wordt voor het bedrukken ook gecertificeerd zijn.

 

Wat is B-Corp®

B Corp® staat voor Benefit Corporation.
Als gecertificeerde B Corp® wil je als bedrijf doel en winst in evenwicht houden. Gecertificeerde B Corporaties zijn sociale ondernemingen die zijn geverifieerd door B Lab, een non-profitorganisatie. B Lab certificeert bedrijven op basis van de waarde die ze creëren voor niet-aandeelhoudende belanghebbenden:
 • Hun werknemers, klanten en leveranciers
 • De lokale gemeenschap
 • Het milieu
  B-corps wettelijk verplicht zijn om rekening te houden met de impact van hun zakelijke beslissingen, ze stellen een nieuwe standaard en leiden een wereldwijde beweging om het bedrijf te gebruiken als kracht voor het goede. Wanneer for-profitbedrijven de kracht van hun bedrijven benutten, kunnen ze snel een inclusievere en duurzamere economie opbouwen.
Bedrijven kiezen deze wettelijke certificering in plaats van een LLC of een C Corp® te worden. Dit vereist dat ze jaarlijks een voordeelrapport indienen bij hun aandeelhouders. Waar C-corps verplicht zijn om winst voor hun aandeelhouders te prioriteren, zijn B-corps verplicht om mensen en planeet op hetzelfde niveau als winst te prioriteren.
Met meer dan 3200 B-corps in 150 industrieën en 71 landen over de hele wereld. Deze bedrijven drijven onze gezamenlijke waarden naar milieuvriendelijke goederen, transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Volgens de Harvard Business Review "verandert het landschap van Amerikaanse bedrijven" en zijn B-corps de toekomst.
 

Gecertificeerd worden als een bedrijf

 1. Hoge sociale en milieuprestaties aantonen door een B Impact Assessment-score van 80 of hoger te behalen en een risicobeoordeling doorstaan. Multinationals moeten ook voldoen aan de basisvereisten.
 2. Een juridische verbintenis aangaan door hun corporate governance structuur te veranderen. Zo is een B Corp® verplicht om verantwoording af te leggen aan alle belanghebbenden, niet alleen de aandeelhouders.
 3. Transparantie tonen door informatie openbaar te maken over hun prestaties aan de hand van B Lab's normen op hun B Corp® profiel op B Lab's website.

Hoe dragen B Corps bij aan een positieve impact?

Elk merk kan zijn producten bestempelen als "groen", "natuurlijk" of "milieuvriendelijk". Er zijn maar weinig manieren om die claims af te dwingen of te reguleren. Organisaties zoals B Lab voorkomen 'greenwashing' en zorgen ervoor dat de merken die zij certificeren daadwerkelijk beslissingen nemen die goed zijn voor mens en planeet. Het verantwoordelijk houden van bedrijven is enorm belangrijk bij het verschuiven van onze economie naar een duurzamer, inclusief model dat voor iedereen werkt, maar B Corp® stopt daar niet. Naast het pushen van merken om een positieve impact te hebben, stimuleren de initiatieven van B Corp® klanten om dagelijks betere beslissingen te nemen.
Zoals B Lab opmerkt: "Mensen willen werken voor, kopen bij en investeren in bedrijven waarin ze geloven. B Corp®-certificering is een krachtige manier om die geloofwaardigheid, vertrouwen en waarde op te bouwen."
 

Harogifts biedt producten aan van gecertificeerde B Corps

We bieden jou en je doelgroep graag oplossingen om bewuster door het leven te gaan. Ontdek de meerwaarde voor mens en planeet. Of je nu een bedrijfseigenaar, een werknemer of een klant bent. Jouw keuzes hebben altijd impact. Door B Corps te ondersteunen, kun je jouw persoonlijke bewustzijn en interactie met de kwesties die voor jou belangrijk zijn opbouwen. Kies met jouw aankoop voor de wereld waarin je gelooft.
 • Klean Kanteen zet de mens en de planeet op de eerste plaats
  Lid van 1% for the Planet. 1% van de totale omzet wordt gedoneerd aan organisaties van onze wereld een veerkrachtige en duurzame plek te maken.
 • MOYU notitieboekjes inspireren je met duurzaam schrijven
  Herbruikbaar papier is niet genoeg. Daarom wordt er voor elk notitieboek dat we verkopen, een boom geplant door Trees For Kenya.
 • Prachtige collectie Oxious hamamdoeken
  6% van de inkomsten wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen: Christelijke Vluchtelingenhulp, Talentfabriek 010, Bomen voor iedereen en Bevrijd een meisje.
 • Mepal heeft in 2024 zijn certificaat als B-Corporation behaald. Houd je lunches gezond en eenvoudig met Mepal's assortiment lunchpotten, flessen en koffiebekers